Hildringstimen

Hildringstimen

En musikalsk teaterforestilling om Erik Bye med Sven Nordin i hovedrollen.
En musikalsk teaterforestilling om menneskevennen, reporteren, globetrotteren og poeten Erik Bye. Han har etterlatt seg en stor vise- og poesiskatt som i Hildringstimen ble presentert i nye spennende musikalske arrangement av Henning Sommerro. Gjennom spenstig humor, dans, musikk, ord og poesi møtte publikum et nytt og bredere bilde av mennesket Erik Bye.
Vi vil fortelle om Akershus-mannen og mennesket Erik Bye på en ny måte. HILDRINGSTIMEN er en musikalsk teater-forestilling, ikke en tradisjonell musikal. Humor har vært en viktig del av prosessen med å lage forestillingen. Sammen med et fysisk formspråk som tillater skarpe overganger mellom nettopp humor, alvor, glede og frustrasjon, er humoren vår viktigste ingrediens. Inkludert selvironi da, selvsagt” sa teatersjef Bjørn Birch, som også var regissør for forestillingen.

Hildringstimen er blitt til gjennom et langt og nært samarbeid mellom Sven Nordin, Jesper Halle, Sølvi Edvardsen og Bjørn Birch. De har latt seg begeistre og fascinere av Erik Byes univers, hans ordbruk, og ikke minst den modige personen han var.

“Erik Byes utrettelige behov for likhet, rettferdighet og samhold er typisk norsk. Vi ønsker å fortelle om hans liv, om det han så, om det han opplevde og synes var viktig både som journalist og medmenneske. Samarbeidet med barna hans har vært inspirerende, De setter stor pris på at vi også gir en stemme til den fantastiske kvinnen som han delte livet med – Tove.”

Urpremieren var torsdag 14. oktober 2011 i Asker kulturhus. Siden gjorde forestillingen stor suksess på kulturhusene i hele Akershus og utvalgte steder i Østfold og Vestfold.  Fulle hus var det også da forestillingen gjestet Oslo Nye Teater januar/februar 2012. Les anmeldelsen i Aftenposten her og i VG her…

.