”Vær forsiktig med hva du ønsker deg.” Alle eventyr handler om å møte det man er mest redd for, kjempe mot det og vinne.

”Into the Woods” er en musikal med libretto/manus av James Lapine og musikk og sangtekster av Stephen Sondheim. Forestillingen følger flere kjente karakterer fra eventyrene til Brødrene Grimm og Charles Perraults. Blant annet møter vi Askepott, Prinsen, Rødhette, Rapunzel og selvsagt en Heks. Vi følger de ulike karakterenes vei mot oppfyllelse av deres høyeste ønsker. Hva skjer når det du ønsker deg mest av alt har helt andre konsekvenser enn du forventer?

Musikalen er knyttet sammen av en historie om en barnløs baker og hans kone, og deres ønske om å starte en familie. Dette er den opprinnelige starten på eventyret om Rapunzel. De møter en heks som har sendt en forbannelse over dem, og dermed kastes de ut på en reise gjennom skogen for å bryte forbannelsen. Det er på denne reisen de møter de andre eventyrfigurene, som også har dratt inn i skogen for å få sine drømmer oppfylt.

”Into the Woods” er en prisbelønnet forestilling, og det er første gang den settes opp på en stor scene i Norge.

Om Teater Neuf:

Teater Neuf er en forening under Norsk Studentersamfund. De fleste vil kjenne igjen navnet fra Chateau Neuf. Her disponerer teatret black box scene, kostyme- og rekvisittlager, kontor, og de har tilgang til Storsalen som rommer 1000 publikummere.

Teater Neufs historie strekker seg tilbake til 1834, og av de mange navn som har preget organisasjonen er man svært stolt av selveste Henrik Ibsen.

De skriver selv: Vi ønsker at Teater Neuf skal være et sted både for kunstnerisk utvikling og et sted der man kan  ha det moro ved siden av studiene! Vi vil tilby både utfordrende og lærerike teateraktiviteter samt lavterskel fritidstilbud.

Det skal for egen regning sies at studentenes Griseorden ble etablert på 1850 tallet. Jeg har personlig en fornemmelse av at HM. Grisen og ordenen derfor har en vidunderlig tilknytning til Chateau Neuf. Se linken til historien her: https://viteboka.studentersamfundet.no/HM._Grisens_historie